Generelt

De største barrierene sitter i hodet


Publisert: 10. desember 2015

Per Inge Bjerknes jobber som planforvalter og sjefsingeniør i Statens Vegvesen i Østfold. Han er i praksis blind.Per Inge Bjerknes jobber som planforvalter og sjefsingeniør i Statens Vegvesen i Østfold. Han er i praksis blind.    Per Inge Bjerknes mener at de største barriere våre ikke er de fysiske, men de som sitter i hodet vårt.

Bjerknes er utdannet statsviter og med 1 prosent restsyn er han i praksis blind.

Han er planforvalter og sjefsingeniør i Statens Vegvesen i Østfold. Han har også vært fylkesvaraordfører i hjemfylket for Senterpartiet og sentralstyremedlem i partiet.

Se innslaget med Bjerknes her.

– Både ramper, ledelinjer og så videre er veldig viktig. Men de største barriere er likevel de som sjelden synes. Tanker som sier at dette klarer jeg ikke, fortalte Bjerknes tilhørerne.

– Hadde jeg latt alle de vanskelig «hvordan skal jeg klare»-spørsmålene få sige inn, kan det godt tenkes at jeg aldri hadde studert statsvitenskap på Universitetet i Oslo, fortalte Bjerknes.

– For all del, jeg hadde ikke klart meg uten tilrettelegging og hjelp. Vi må jobbe med den fysiske utformingen. Men vi må også huske at universell utforming også handler om holdninger, psykiske barrierer og de valgene vi foretar.

– I stedet for å frykte begrensningene, må vi gripe mulighetene, oppfordret Per Inge Bjerknes.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.