Generelt

På rockekonsert hver dag


Publisert: 22. oktober 2015

Hver dag er de ansatte og barn i barnehager utsatt for støy som tilsvarer en rockekonsert. (Foto: fhi.no)Hver dag er de ansatte og barn i barnehager utsatt for støy som tilsvarer en rockekonsert. (Foto: fhi.no)    Tre av fire barnehageansatte er utsatt for plagsom støy på jobben. Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) lanserer nå en kampanje rettet mot lydnivået i barnehagene.

Bakgrunnen for kampanjen er at støy i barnehager er et økende problem. Hver dag er de ansatte og barna der utsatt for støy som tilsvarer en rockekonsert.

Det dreier seg om nesten 300 000 barn og 90 000 ansatte i norske barnehager.

Støy er en vanlig årsak til nedsatt hørsel, tinnitus, stress og muskelspenninger. Derfor er det viktig å forebygge støy, mener HLF.

Kampanjen retter søkelyset mot farlig støy. Den inneholder blant annet informasjonsmateriell om hørsel generelt, om støy i barnehager, gode råd om praktiske tiltak for å redusere uønsket støy. Den gir også forslag til leker hvor ansatte kan involvere barna i temaet støy.

En rekke av HLFs frivillige deltar i kampanjen. HLF anbefaler å bruke Lydmåleren Lydia og Skriketrollet for å dempe lydnivået.

Dette kan du lese mer om her.

Kilde: Hørselshemmedes Landsforbund

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.