Generelt

Simulert alderdom skal gi mer empati


Publisert: 20. august 2015

– Det er jammen fint med så store skilt, sier Aftenpostens London-reporteren når hun kommer til heisen i en drakt som gir henne en 80 år gammel kropp. (Bilde hos www.aftenposten.no)– Det er jammen fint med så store skilt, sier Aftenpostens London-reporteren når hun kommer til heisen i en drakt som gir henne en 80 år gammel kropp. (Bilde hos www.aftenposten.no)Hvordan oppleves det å være gammel? På London South Bank University utstyres studenter i helsefag med en simuleringsdrakt med tunge lodd. Det gjør dem 80 år gamle i kroppen.

Tunge lodd festet på hele kroppen gjør bevegelsene trege. Mørke solbriller og hørselsvern reduserer sansene unge mennesker ellers tar for gitt. Hansker som gir elektriske rykk, gjør hånden skjelvende.

– Ved å få forståelse for hvordan det er å leve i en gammel kropp vil studentene bli mer empatiske og vil behandle eldre mennesker med mer respekt. Det sier Sheelagh Mealing, direktør ved South Bank Universitys læringsinstitutt, i en videoreportasje på aftenposten.no.

– Det er jammen fint med så store skilt, sier Aftenpostens London-reporteren når hun kommer til heisen.

Ut i London-trafikken er det vanskelig å orientere seg for den 30 år gamle korrespondenten Helle Skjervold. Hun føler seg liten og redd fordi hun hører og ser svært dårlig.

Les mer om simuleringsdrakten her (artikkelen er på engelsk).

Se videoreportasjen her.

Kilde: www.aftenposten.no

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.