Generelt

Oppfordrer folk om å fjerne burot


Publisert: 13. august 2015

Mange reagerer allergisk på pollen fra burota. Planten er mest vanlig på Østlandet, men finnes over store deler av landet.Mange reagerer allergisk på pollen fra burota. Planten er mest vanlig på Østlandet, men finnes over store deler av landet.Burotpollen er et stort problem for mange. Nå i august blomstrer den. Norges astma- og allergiforbund (NAAF) vil ha planten bort.

NAAF er opptatt av at burota skal bort fra gang- og sykkelveier nå før skolestart. De anbefaler å slå buroten. Nå er det for sent å luke.

Barnehager har luket

Forbundet oppfordret tidligere i sommer barnehager og skoleklasser til å luke bort burot før de tok sommerferie, forteller Ellen Sørby, regionssekretær i NAAF Østafjells til Tønsbergs Blad.

Ved å starte så tidlig får man fjernet burota før den har rukket å blomstre. Luking før blomstring er det mest effektive for å hindre at den upopulære og plagsomme planten slår seg til og popper opp igjen neste år.

Det hjelper!

Får buroten blomstre i fred, vil den avgi store mengder pollen. Etter hvert spres også hundretusenvis av frø. Da blir det etter hvert mye burot. Men frøene blåser ikke langt, og ved grundig luking i et område er det derfor mulig å bli kvitt burot lokalt, i hvert fall for noen år.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra skoler som har luket i flere år. De finner ikke mer burot. Så det virker! Vi syns det er moro at de ikke finner burotplanter, sier Ellen Sørby til Tønsbergs Blad.

Kilde: naaf.no

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.