Generelt

- Ledelinjer er ikke til pynt...


Publisert: 22. august 2010

Ledelinjer er ikke til pynt. Dette bildet er for øvrig hentet fra SINTEF Byggforsk sin rapport om ledelinjer i bygg (2008).Ledelinjer er ikke til pynt. Dette bildet er for øvrig hentet fra SINTEF Byggforsk sin rapport om ledelinjer i bygg (2008).

- Noen tror det er pynt, og vi har sett at ledelinjer har endt opp rett i en søyle i et offentlig bygg. Derfor må vi nå kurse byggebransjen, sier prosjektleder Linda Nilsen Ask i Rogaland fylkeskommune.

- Vi har tidligere rettet informasjon mot arkitekter og utbyggere. Nå ser vi at tiden er kommet for å få med oss de som skal bygge nytt og rehabilitere eldre, offentlige bygninger, sier Linda Nilsen Ask til Aftenbladet. For selv om det i planene er lagt til rette for eksempel for ledelinjer, har det altså vært tilfeller hvor det har skjedd "glipp" - og hvor ledelinjer eksempelvis har kræsjet rett inn i en søyle.

Linda Nilsen Ask opplyser at Rogaland fylkeskommune ser for seg at det blir arrangert flere kurs for ulike yrkesgrupper i tida som kommer. Først skal landets første kurs i universell utforming for håndverkere arrangeres. Men fylkeskommunen ønsker også å kurse malere, murere og takstmenn. Det er dessuten utarbeidet kurs i videregående skoler og for universitetet.

- Skal målet om å få et universelt utformet Norge i 2025, må vi jobbe med mange grupper til kunnskapen sitter i pannelappen. Vi må også få til en forståelse blant folk flest hvorfor vi trenger dette. For alle vil før eller siden ha behov for å komme seg lett frem, sier Linda Nilsen Ask til Aftenbladet.

Her er snarvei til reportasjen "Sitt ned - tenk nytt".

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.