Bygninger og anlegg

Trøbbel i boligidyll


Publisert: 14. oktober 2015

Tårnet ligger i innseilingen til Tønsberg. Bygget på 12 etasjer har storslagen utsikt, men det er ikke et sted for dem som er avhengig av rullestol eller rullator. (Foto: www.jarlsoe.no)Tårnet ligger i innseilingen til Tønsberg. Bygget på 12 etasjer har storslagen utsikt, men det er ikke et sted for dem som er avhengig av rullestol eller rullator. (Foto: www.jarlsoe.no)Signalbygget Tårnet i Tønsberg er ikke universelt utformet. Havner beboerne i rullestol, må de flytte.

Den nye høyblokka som er bygget på en det gamle industriområdet Jarlsbø i Tønsberg er ikke bygget etter forskriftene, skriver Tønsbergs Blad.

I et brev som styreleder i sameiet skriver til Tønsberg Blad går det fram at det er mange beboere som ikke kan bli gamle eller syke i leilighetene. Tersklene er for høye.

" Skulle man komme i den situasjon at man havner i rullestol eller måtte benytte seg av rullator, så er leilighetene umulig å bo i slik de fremstår i dag. Du vil ikke kunne komme deg inn på noen av baderommene, ut på noen av balkongene eller ut på fellesareal, skriver sameiet i brevet til kommunen."

I reguleringsplanen for byggetrinn tre og fire på Jarlsø har byggherren, Jarlsø Eiendom, forpliktet seg til å sette opp byggene etter kravene i TEK 10. Entreprenøren BackeGruppen Vestfold/Telemark tar dette på alvor og lover at alle fakta nå skal på bordet, skriver avisa.

Kilde: Tønsbergs Blad

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.