Bygninger og anlegg

Vil lage forbildeprosjekt for uu


Publisert: 25. juni 2015

Slik skal det det nye LHL-sykehuset på Gardermoen se ut. (Bilde: LHL)Slik skal det det nye LHL-sykehuset på Gardermoen se ut. (Bilde: LHL)LHL-klinikkene Gardermoen skal bli et forbildeprosjekt for universell utforming, lover LHL.

Til høsten begynner byggingen av LHLs nye sykehus på Gardermoen. LHL-klinikkene Gardermoen skal bli et nasjonalt kraftsenter for hjerte- og lungesyke, hvor LHL samlokaliserer dagens aktiviteter fra Feiringklinikken og Glittreklinikken.

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) har drevet Feiringklinikken i 26 år og Glittreklinikken i 24 år. Pasientene har kåret begge klinikkene til å være av de beste i landet.

Nå er LHLs ambisjon at det nye sykehuset på Gardermoen skal preges av universell utforming og gode pasientopplevelser. Sykehuset skal også bli et forbilde på områder som miljø, energi og inneklima.

Til sammen skal det investeres 1,4 milliarder kroner i det nye privatdrevne sykehuset. Bygningsmassen blir på nesten 30 000 kvadratmeter. Sykehuset er planlagt ferdig i januar 2018.

Kilde: Ullensaker kommune

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.