Bygninger og anlegg

Universitetet i Bergen tar tak i bygningene sine


Publisert: 26. mars 2015

På Muséplass ved Universitetet i Bergen har man fått en fin inngang for rullestolbrukere. (Foto: Hilde Kristin Strand)På Muséplass ved Universitetet i Bergen har man fått en fin inngang for rullestolbrukere. (Foto: Hilde Kristin Strand)Alle bygg ved Universitetet i Bergen skal nå kartlegges med tanke på universell utforming.

Det nasjonale målet er at alle bygg i Norge skal være tilgjengelig for alle i 2025. Nå er Universitetet i Bergen (UiB) i gang med å systematisk kartlegge bygg for bygg.

Rapportene inneholder en skildring av bygget, status for universell utforming, avvik og et kostnadsoverslag over hvor mye det vil koste å få bygget tilrettelagt for alle.

Nå er de fleste av UiBs bygg registrert i databasen "Bygg for alle" som er eid av Statsbygg og brukt av flere statlige organisasjoner.

Noen bygg ved UiB er verneverdige. Der vil universell utforming by på problemer. Ingen institutt holder derimot bare til i slike gamle bygg. Der det er aktuelt, må en lage arbeidsplasser i andre miljøer.

Professor Atle Møen er fornøyd med hva Universitetet i Bergen gjør for å få universitetet universelt utformet. Da han var stipendiat, kunne han ikke sitte sammen med resten av fagmiljøet. I dag har han universitetet blitt mye mer tilgjengelig. (Foto: Hilde Kristin Strand)Professor Atle Møen er fornøyd med hva Universitetet i Bergen gjør for å få universitetet universelt utformet. Da han var stipendiat, kunne han ikke sitte sammen med resten av fagmiljøet. I dag har han universitetet blitt mye mer tilgjengelig. (Foto: Hilde Kristin Strand)Fornøyd sosiologiprofessor

Men flere bygninger ved UiB har allerede god tilgjengelighet. Sosiologiprofessor Atle Møen skryter av hva universitetet har gjort de siste årene. Da han var stipendiat, kunne han ikke sitte sammen med resten av fagmiljøet. Han har opplevd at han og rullestolen måtte løftes ned på podiet for at han skulle kunne ha forelesning og at det måtte lages provisoriske ramper for at han skulle komme inn i bygg.

I dag er situasjonen helt annerledes. På Muséplass har det blant annet kommet en heis på utsiden av bygget.

– Det er et fantastisk arbeid som fortjener mye ros, sier Møen til På Høyden.

Les mer her.

Kilde: På Høyden, Universitetet i Bergen

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.