Bygninger og anlegg

Arkitekten som vinner med tilgjengelighet


Publisert: 26. februar 2015

Per Anders Borgen var ansvarlig for Kunnskapssenteret ved St. Olavs hospital. (stolav.no)Per Anders Borgen var ansvarlig for Kunnskapssenteret ved St. Olavs hospital. (stolav.no)Romerikes Blad kan stolt fortelle om Lillestrøm-arkitekten som vinner stadig flere priser gjennom å tenke på tilgjengelighet for alle. Forrige uke var han med og vant Innovasjonsprisen for St. Olavs hospital.

Per Anders Borgen (46) er ansatt hos Ratio arkitekter i Oslo. Han og kollegene kunne på Norsk Design- og Arkitektursenter (DOGA) forrige uke hente enda tre gjeve priser for sykehuset i Trondheim, en jobb de har brukt 12 år på.

Det ble storeslem med to kategoripriser, for arkitektur og landskapsarkitektur – og til slutt selve hovedprisen for innovativ inkluderende utforming.

Innovasjonsprisen er en prestisjetung pris, opprettet av Regjeringen for å fremme innovasjon innen universell utforming på bred front i samfunnet – innen arkitektur, landskapsarkitektur, transport, interaksjons- og informasjonsdesign, møbler og interiør, tjenestedesign, produktdesign.

Arkitektkontoret Ratio som Borgen jobber for, tok imot prisene sammen med byggherre Helsebygg og Asplan Viak landskapsarkitekter.

Men Ratio-arkitektene har vunnet mer enn dette. Sist sommer hanket de inn sju av de mest prestisjetunge arkitektprisene i verden for sykehusprosjektet sitt, uten at det ble mye virak rundt det i Norge.

Til Romerikes Blad forteller Borgen at arkitektene fikk full frihet under arbeidet sitt med nye St. Olavs hospital, med ett unntak: Pasientene skulle settes i sentrum.

Les intervjuet i Romerikes Blad her.

Kilde: Romerikes Blad

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.