Bygninger og anlegg

St. Olavs Hospital i Trondheim ble vinner


Publisert: 20. februar 2015

St. Olavs Hospital i Trondheim er tildelt Innovasjonsprisen for universell utforming.

Prisen ble delt ut av inkluderingsminister Solveig Horne hos Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) i Oslo 18. februar.

Byggingen av St. Olavs Hospital i Trondheim har tatt 15 år. Gjennom hele prosjektet har hensynet til pasientene og andre brukere styrt alle valgene som er tatt underveis. Helt i tråd med regjeringens satsing på universell utforming.

Direktør i Helsebygg Midt-Norge Bjørn Remen fra St. Olavs Hospital var tydelig stolt over at sykehuset gikk helt til topps i konkurransen.

Sykehuset i Trondheim har vekket stor internasjonal oppmerksomhet både for sykehusdesign og som byutviklingsprosjekt. (Foto: DOGA)Sykehuset i Trondheim har vekket stor internasjonal oppmerksomhet både for sykehusdesign og som byutviklingsprosjekt. (Foto: DOGA)– Vi har gjort grep fra dag 1 for å klare å etablere St. Olavs Hospital som en åpen bydel sentralt i Trondheim som er tilgjengelig for alle. Dette var lenge før dagens retningslinjer for universell utforming kom. Med rettesnoren «Bra for alle, nødvendig for noen» har vi sørget for at både sykehuset og områdene rundt er universelt utformede, sa Bjørn Remen.

Les mer om prisvinneren hos DOGA.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.