Bygninger og anlegg

Hva tenker arkitektkontorer om tilgjengelighetskrav?


Publisert: 20. februar 2015

Danske myndigheter arrangerer nå en rekke uu-workshops med arkitektkontorene i landet. Bildet viser det danske Sjøfartsmuseet. (Illustrasonsfoto: SBi)Danske myndigheter arrangerer nå en rekke uu-workshops med arkitektkontorene i landet. Bildet viser det danske Sjøfartsmuseet. (Illustrasonsfoto: SBi)I Danmark undersøker myndighetene nå hvilke erfaringer og ønsker arkitektkontorer har knyttet tilgjengelighetskravene i de danske reglene som tilsvarer TEK 10 her i Norge.

Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) i Danmark er lagt til Aalborg Universitet. Det er forskere her som nå inviterer arkitektkontorer til seks ulike regionale samlinger.

SBi vil trekke arkitektkontorene inn i arbeidet med utvikle de danske tilgjengelighetskravene.

Samtidig blir dette en mulighet for arkitektkontorene til å bli informert om det siste innenfor universell utforming og tilgjengelighet.

SBi er interessert i å høre nærmere med arkitektkontorene om hvilke barrierer og muligheter de støter på når de skal anvende bygningsreglene.

Danske myndigheter vi på denne måten skaffe seg kunnskap om det finnes andre måter å nærme seg målet om å gjøre Danmark til et mer tilgjengelig samfunn.

Til for det offentliges ambisiøse målsettinger, konstaterer SBi at mange danske arkitektkontorer sliter med å sikre at tilgjengeligheten blir god nok når de tegner nye bygninger. En av forklaringene, mener SBi, er antakelig de store endringene som bruken av digitale verktøy har skapt i arbeidet med prosjektering av nye bygninger.

Kilde: Statens Byggeforskningsinstitut (SBi)

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.