Bygninger og anlegg

Uu bremser boligbygging på bygda


Publisert: 05. februar 2015

Ola Borten Moe i Senterpartiet vil har reduserte krav til universell utforming. (Foto: Senterpartiet.)Ola Borten Moe i Senterpartiet vil har reduserte krav til universell utforming. (Foto: Senterpartiet.)Senterpartiets nestleder mener reduserte uu-krav må til for at noen skal ha råd til å bygge på bygda.

Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe vil redusere kravene til universell utforming og energieffektivitet ved boligbygging. Dette for å gjøre det lettere og rimeligere å bygge boliger.

Borten Moe er spesielt bekymret over at det i mange spredtbygde strøk ikke er noen sammenheng mellom kostnadene ved å bygge nytt og markedsverdien ved salg av boligen.

Intensjonene bak dagens krav kan være gode, men de innskrenker kraftig folks sjanser til å få bygd seg nye hus, spesielt utenfor de største pressområdene, mener Borten Moe.

Nestlederen i Senterpartiet vil også redusere kravene til planlegging i distriktene. Videre vil han gi kommunene større frihet til å tillate spredt boligbygging. Forenkling og avbyråkratisering er også to stikkord fra Sp-nestlederens side.

Dagens krav til nye boliger er et ytterligere bidrag til sentralisering, og at bygda blir avfolket, heter det i kommentarer som støtter forslaget fra Borten Moe.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.