Bygninger og anlegg

Tilgjengelighetspris delt ut i Hammerfest


Publisert: 11. desember 2014

Sai Wah Liu har jobbet hardt for å gjøre Dickson tilgjengelig for alle. (Faksimile: Hammerfestningen avis. Bilde: wikipedia commons)Sai Wah Liu har jobbet hardt for å gjøre Dickson tilgjengelig for alle. (Faksimile: Hammerfestningen avis. Bilde: wikipedia commons)Restauranten Dickson var den første til å vinne kommunens nye tilgjengelighetspris.

Onsdag 3. desember er FN sin dag for funksjonshemmede. I Hammerfest ble dagen markert med å dele ut en ny tilgjengelighetspris for første gang.

Prisen er et initiativ fra Rådet for funksjonshemmede i Hammerfest. Den skal fremme likestilling og likeverd i kommunen.

Restauranten Dickson og innehaveren Sai Wah Liu var det som hadde gjort en ekstra god jobb med å lage et lokale som er tilgjengelig for alle. For dette ble de belønnet med diplom, blomster og en sjekk på 15.000 kroner.

Liu forteller avisa Hammerfestingen en inspirerende historie om hvorfor han har valgt å satse på tilgjengelighet:

– I 23 år har jeg bodd her, og den første bedriften starta jeg i Strandgata for over 20 år siden. For tre år siden så jeg en familie i restauranten som kom for å spise, og en 20 år gammel mann bar sin 80 år gamle bestemor på ryggen. Det minna meg om mora mi som satt i rullestol på grunn av en hjerneblødning hun ble rammet av da jeg ble født, sa Liu.

– Derfor ønsket jeg å finne et nytt lokale til restauranten min hvor de funksjonshemmede ikke trengte å gå opp de bratte trappene til fjerde etasje i Amasbygget hvor restauranten lå før. Det har kostet mye, men det har vært verdt det.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.