Bygninger og anlegg

Nordlandssykehuset blir moderne


Publisert: 30. oktober 2014

Store åpne flater og glassvegger skal gjøre K- fløyen komfortabel for alle. (Illustrasjon: Ratio arkitekter)Store åpne flater og glassvegger skal gjøre K- fløyen komfortabel for alle. (Illustrasjon: Ratio arkitekter)Sykehuset i Bodø har fått et helt nytt ni etasjers bygg som nå er klart for innflytting. Den såkalte K-fløyen skal være tilpasset alle og er stappfull av praktisk teknologi.

Store åpne flater og glassvegger som gir en god romfølelse. Dette er noe av det som skal gjøre den nye K- fløyen komfortabel og tilgjengelig for alle.

Den 14. og 15. november flytter de ansatte inn i de nye lokalene.

K- fløyen har det nyeste av teknologisk utstyr. Over 90 prosent av alt utstyr er nytt.

Denne teknologien vil bli praktisk for både ansatte og pasienter.

Praktisk for pasientene

Et nytt mottakssystem for pasienter tas nå i bruk.

De som besøker sykehuset for dagbehandling kan benytte automatisk registrering. Pasienten blir tilsendt en strekkode som skal scannes av en maskin.

Når pasienten kommer til sykehuset og registrerer seg, varsles både behandler og avdelingen pasienten skal til.

Flere byggetrinn

Å bygge og tilpasse seg K- fløyen har vært et stort steg for Nordlandssykehuset. Men det stoppes ikke der. Når innflyttingen er ferdig startes arbeidet med H- og N- fløyene i de eldre delene av sykehuset.

- Men vi er ikke ferdig med den mest krevende epoken for Nordlandssykehuset i Bodø. Det er nesten så jeg vil si at det er nå den begynner, antyder administrerende direktør Paul Martin Strand til Avisa Nordland.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.