Bygninger og anlegg

Råd om tilpasning av bolig


Publisert: 23. oktober 2014

Vanlige hindringer i en bolig er trapper. I et hefte fra Norges Handikapforbund gis det råd om hvordan man kan tilpasse boligen sin bedre. Foto: Marit HommedalVanlige hindringer i en bolig er trapper. I et hefte fra Norges Handikapforbund gis det råd om hvordan man kan tilpasse boligen sin bedre. Foto: Marit HommedalNorges Handikapforbund vil hjelpe deg med å gjøre boligen din enklere å bo i. Derfor har de gitt ut et hefte med nyttige tips.

Heftet kan også være nyttig om du skal gi andre råd og veiledning til boligtilpasning.

Personer med funksjonsnedsettelser har som regel lite å velge mellom på boligmarkedet. Kun åtte til ti prosent av boligmassen er tilgjengelig for alle.

Det er derfor et stort behov for å fremme tilgjengeligheten i eksisterende boliger, både for funksjonshemmede og eldre.

Vanlige hindringer er trapper ute og inne, terskler, trange entreer, bad og en lite praktisk planløsning. Det nye heftet til Norges Handikapforbund gir nyttige tips og eksempler på løsninger. Det gir også en oversikt over finansieringsmuligheter.

"Tilgjengelige boliger – tilpasning av eksisterende boliger" heter heftet. Handikapforbundet gir her råd om hvordan du kan tilpasse allerede eksisterende boliger.

For å laste ned eller kjøpe heftet, klikk her.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.