Kurs og konferanse

Hvordan gjøre teknologien brukervennlig?


Publisert: 07. januar 2016

Hva må til for å unngå at nye barrierer skapes når ny teknologi tas i bruk? Temaet skal diskuteres på en konferanse 29. januar. (Foto: Colourbox)Hva må til for å unngå at nye barrierer skapes når ny teknologi tas i bruk? Temaet skal diskuteres på en konferanse 29. januar. (Foto: Colourbox)Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) inviterer til innspillskonferanse og workshop den 29. januar.

Ny teknologi og smarte produkter brukes av stadig flere. Applikasjoner som styrer smarthus eller holder kontakt med helsepersonell, er eksempler på ny teknologi som gjør hverdagen enklere. Den gir mulighet for å bo lenger i egen bolig og opprettholde et aktivt liv.

I en rapport fra "Nordic thinktank for welfare technology" kommer det frem en rekke barrierer som hindrer optimal bruk og implementering av den ny teknologi.

Hvordan kan vi utforme hverdags- og velferdsteknologien slik at den er brukervennlig for alle? Og hvordan sikrer vi universell utforming på løsningene som utvikles og benyttes? Hva må til for å unngå at nye barrierer skapes når ny teknologi tas i bruk?

Dette er tema på konferansen som holdes i regi av DOGAs nyskapingsprogram "Innovasjon for alle".

Konferansen retter seg mot utviklere, designere, undervisningspersonell, helsepersonell, leverandører og innkjøpere i privat og offentlig sektor.

Trykk her for påmelding og mer informasjon om konferansen.

Kilde: doga.no

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.