Kurs og konferanse

Ny veileder for tilgjengelige møter


Publisert: 14. oktober 2015

Hva må du tenke på når du skal forberede et møte, seminar eller konferanse som er tilgjengelig for alle? Nå er en veileder med sjekklister klar. (Foto: Deltasenteret)Hva må du tenke på når du skal forberede et møte, seminar eller konferanse som er tilgjengelig for alle? Nå er en veileder med sjekklister klar. (Foto: Deltasenteret)    Når du er arrangør for et møte er det mye å tenke på. Nå er en ny veileder klar som gir råd og tips til hvordan du kan arrangere et møte, seminar eller konferanse som er tilgjengelig for alle.

Er hovedinngangen trinnfri? Er det god ventilasjon, uten tepper og allergifremkallende planter? Er maten fra buffeten merket med innhold?

Rundt en av fem nordmenn har en eller annen form for nedsatt funksjonsevne. Noen er allergiske noen har lese- og skrivevansker, nedsatt syn eller hørsel. Andre har redusert bevegelsesevne, vond rygg osv.

For dem som skal være ansvarlig for arrangementer er det derfor tusen ting å tenke på.

Deltasenteret har nå utarbeidet en veileder med en rekke sjekklister. Denne kan hjelpe alle som arrangerer møter og konferanser til å legge til rette for at alle kan delta.

Hele prosessen, fra du velger sted og lokale og til evalueringen i etterkant er beskrevet i veilederen.

Veilederen finner du her.

Kilde: Deltasenteret

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.