Kurs og konferanse

Bli bedre på å evaluere nettsteder


Publisert: 16. september 2015

Mange føler at de mangler kompetanse til å  vurdere tilgjengelighet på nett. (Illustrasjonsfoto: Colourbox) Mange føler at de mangler kompetanse til å vurdere tilgjengelighet på nett. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)     Et gratis frokostseminar i Oslo 28. oktober tar opp det aktuelle spørsmålet om hvordan du kan bli bedre til å uu-evaluere nettsteder.

Seriøs tilgjengelighetstesting og vurdering av universell utforming er helt nødvendig for å sikre kvaliteten på nettsteder som ønsker å fungere best mulig for flest mulig.

Mange som skal i gang med nye nettsteder eller skal oppgradere eldre nettsteder, sliter med å sammenligne rapporter og tilbud fra ulike leverandører. Mange føler nok at de mangler kompetanse til å gjøre det.

Et gratis frokostseminar hos MediaLT i Oslo vil forsøke å vise vei ut av dette problemet.

Du vil få høre mer om World Wide Web Consortium sin standardiserte metodikk for evaluering av nettsider. Et nytt verktøy er også lansert for å supplere WCAG-EM. I et pilot-prosjekt som støttes av Deltasenteret tester nettbutikken Komplett og MediaLT ut metode og verktøy. På frokostseminaret får du mer informasjon om arbeidet.

Seminaret 28. oktober klokka 09.00-10.30 finner sted hos MediaLT i Jerikoveien 22 i Oslo. Det serveres frokost fra 08.30. Men det er bare 15 plasser og førstemann til mølla.

Program og påmelding finner du her.

Kilde: MediaLT

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.