Kurs og konferanse

Frokostmøte: Digital deltakelse blant eldre


Publisert: 20. november 2014

Hva hindrer også eldre i å bli digitale deltagere? (Illustrasjonsfoto: Colourbox)Hva hindrer også eldre i å bli digitale deltagere? (Illustrasjonsfoto: Colourbox)Hva hindrer eldre i å bli digitale deltagere? Kom på digitaliseringsfrokost i Oslo 8. desember og hør forskere fortelle.

Stadig mer av kommunikasjonen i samfunnet skjer digitalt.

Også fra offentlig sektor blir mer av informasjonen til innbyggerne overført via en skjerm. Selvbetjente løsninger blir stadig mer vanlige. Papir og trykksaker blir det mindre av.

Men dette stiller krav til at innbyggerne har digital kompetanse. Du må kunne bruke en PC, et nettbrett eller en smarttelefon. Ikke alle har denne kompetansen. Utsatte grupper risikerer å bli ekskludert.

Den 8. desember fra klokka 08.30 til 11.00 kan du i Difis kurs- og konferansesenter i Oslo sentrum få høre mer om utfordringene. Du kan få vite hvem som i liten grad deltar digitalt, og hvilke spesielle utfordringer de eldste innbyggerne står overfor. Du kan også få høre mer om hva som kan få dem til å ta i bruk offentlige digitale tjenester?

Bak frokosten står Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) og Deltasenteret i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

SIFO presenterer indikatorer for digital deltakelse, mens Difi går nærmere inn på hva som motiverer og hva som skal til for å få flere til å bruke de offentlige digitale tjenestene.

Målgruppen for arrangementet er ansatte i offentlig forvaltning, kommunikasjonsrådgivere, kundebehandlere, servicemedarbeidere og andre medarbeidere som har innbyggerkontakt.

Arrangementet er gratis.

Mer informasjon og påmelding her.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.