Fylker og kommuner

Møter hindringer i Hønefoss


Publisert: 19. november 2015

Turstier nær Hønefoss er nå kartlagt av kommunen. (Faksimile fra Ringerikes Blad)Turstier nær Hønefoss er nå kartlagt av kommunen. (Faksimile fra Ringerikes Blad)Bevegelseshemmede møter en rekke hindringer på bytur i Hønefoss, viser en ny kartlegging.

Det er avisa Ringerikes Blad som forteller at Ringerike kommune i høst har kartlagt hvor tilgjengelige turområdene er i Hønefoss.

Selv dro avisa ut sammen med Leif Skjerven, som er avhengig av rullestol, og Randi Myhre fra Blindeforbundet for å teste nærområdene. De hadde også med seg rullator for å finne ut om det var mulig å komme fram med den.

Stien som går elvelangs i byen er gradert etter tilgjengelighet med gul, rød og grønn farge. Store deler av strekningen mellom Benterud og Hovsenga har fått rød farge for rullestolbrukere. Bare kortere strekningen er tilrettelagt for dem, mens tilgjengeligheten for svaksynte ikke er så verst.

– Det er ikke lett å være funksjonshemmet i Hønefoss; det er rett og slett veldig vanskelig, sier kommunens prosjektleder Unni Suther til avisa.

Men i ett av byens mest populære turområder, Schjongslunden, er tilgjengeligheten faktisk rimelig god, rapporterer Ringerikes Blad. Enkelte steder på runden kom ikke Skjerven fram med rullestol. Men med ledsager klarte han å forsere hindringene, som stort sett besto av trerøtter.

– Det er ikke så veldig mye som skal til, litt utjevning her og der, for at han hadde klart det alene, sier ergoterapeut Tove Aagesen, som håper at kartleggingen vil bli fulgt opp av praktisk arbeid.

– Kravene til universell utforming blir nok ikke oppfylt, men brukerne oppfatter at stiene i Schjongslunden er tilgjengelige - i hvert fall med ledsager, sier Unni Suther.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.