Fylker og kommuner

Vil ha ergoterapeuter i alle kommuner


Publisert: 22. oktober 2015

Ergoterapeuter hjelper mennesker som har problemer med å utføre daglige gjøremål på grunn av sykdom, skade eller annen funksjonshemning. (Foto: Høgskolen i Sør-Trøndelag) Ergoterapeuter hjelper mennesker som har problemer med å utføre daglige gjøremål på grunn av sykdom, skade eller annen funksjonshemning. (Foto: Høgskolen i Sør-Trøndelag)     Fra 2020 skal kommunene bli pålagt å ansette minst én ergoterapeut.

Samarbeidspartiene Høyre, Frp, KrF og Venstre ble enige om dette i forbindelse med behandlingen av stortingsmeldingen om framtidens primærhelsetjeneste.

Her er etablering av såkalte primærhelseteam et sentralt tema. Kommunene skal ha en lovfestet plikt til å ha visse helseprofesjoner. Ergoterapeutenes fagkompetanse er sentral for både god eldreomsorg og bedre rehabilitering i kommunene, mener politikerne.

– Mange ønsker å bo hjemme så lenge som mulig. Tilrettelegging og støtte fra fagkompetanse og pårørende kan sammen gjøre dette på en god måte, særlig når en starter tidlig med å tilrettelegge bolig og aktiviteter.

Dette sier Tone Wilhelmsen Trøen, helsepolitisk talsperson i Høyre til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ergoterapiutdanningen har i dag velferdsteknologi og universell utforming som en viktig del av utdanningen. Ved Høgskolen i Gjøvik er dette helt dominerende i ergoterapiutdanningen.

– Ergoterapeutene trengs i kommunene for både innkjøp og tilpasning av velferdsteknologi, samt for opplæring av andre helsearbeidere, sier Venstres helsepolitiske talsperson Ketil Kjenseth.

Kilde: Avisens Nyhetsbyrå (ANB)

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.