Fylker og kommuner

Ikke en småby for funksjonshemmede


Publisert: 23. september 2015

Småbyen Drøbak er et sted for de funksjonsfriske, konstaterer rullestolbruker Ole Johannes Hafsten. (Faksimile fra Akershus Amtstidende)Småbyen Drøbak er et sted for de funksjonsfriske, konstaterer rullestolbruker Ole Johannes Hafsten. (Faksimile fra Akershus Amtstidende)Drøbak sentrum er et sted for funksjonsfriske, konstaterer rullestolbruker.

Avisa Akershus Amtstidende i småbyen ved Oslofjorden har vært med rullestolbruker Ole Johannes Hafsten på tur rundt i Drøbak.

Konklusjonen er at Drøbak sentrum er en lite hyggelig prøvelse for en som sitter i rullestol.

Her er det mye brostein, reklameskilt på fortauene, uteservering helt ut til veien og høye fortauskanter. Utfordringene står i kø for en rullestolbruker.

Ole Johannes Hafsten har sett seg grundig lei på mangelen på universell utforming i Drøbak sentrum.

De fleste handikapparkeringene i sentrum er 2,5 meter brede. For at Hafsten skal komme seg ut med rampen i bilen, trenger han 4,5. Da er det stort sett bare en eneste parkeringslomme som er aktuell. Den bør ikke være opptatt.

Kommer han seg ut av bilen, gjør reklameskilt på fortauet det nesten umulig å komme fram dit han vil.

Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne i Frogn kommune har gjentatte ganger tatt opp problemene, forteller lokalavisen. Spesielt er det reklameskiltene til de ulike butikkene i sentrum som rådet har jobbet for å få bort. Uten å lykkes.

Kilde: Akershus Amtstidende

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.