Fylker og kommuner

Kronerulling for siste del av tursti


Publisert: 15. april 2015

Sigve Saltermark (til høyre) roses av mange for innsatsen med å bygge universelt utformet tursti nær Brønnøysund sentrum. (Foto: Nicholas David Williams / Nordland fylkeskommune)Sigve Saltermark (til høyre) roses av mange for innsatsen med å bygge universelt utformet tursti nær Brønnøysund sentrum. (Foto: Nicholas David Williams / Nordland fylkeskommune)Brønnøy kommune åpnet i fjor den universelt utformede turstien rundt det vakre vannet Svarthopen. Nå er det kronerulling for å få inn penger til mer tursti.

Den 12. mars var det samlet inn 43 000 kroner til videre utbygging av turstien, rapporterer Brønnøysund Avis.

Populært friluftsområde

I to år var Sigve Saltermark prosjektleder for å sikre universell utforming av stien rundt Svarthopen i Brønnøysund.

Lørdag 8. mai i fjor fikk mange frammøtte se prosjektlederen rulle gjennom den røde snoren med rullestolen.

Svarthopen er nå et av de mest populære og mest brukte friluftsområdene ved Brønnøysund, en grønn lunge i strandsonen mellom flyplass, boligområder, skoletun og idrettsområde. En 2,2 kilometer lang sti er gjort bredere og gruset opp slik at både rullestolbrukere og folk med barnevogn kan komme seg rundt.

Siste etappe nå

Sigve Saltermark og assistenten hans John-Arne Warholm har igjen henvendt seg til alle brukerne av Svarthopen og bedt om assistanse.

De vil i gang med siste etappe av universell utforming av stien på østsiden i Svarthopen. Men for å finansiere denne etappen, er de avhengige av nye midler.

Den siste etappen har utfordrende partier som vil kreve mer enn vegduk og grus, og noe mer anleggsmidler må derfor skaffes tilveie, skriver Saltermark på sin nettside.

Hardt arbeid

Sigve Saltermark og assistenten hans har både presset, tigget, manipulert, samarbeidet med, kranglet med, og møtt veldig mye velvilje i befolkningen, kommunen og næringslivet i Brønnøysund. Dette ifølge Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne i Brønnøysund.

Rådet roser Saltermark for å vise pågangsmot og fantasi. Hardt arbeid gir resultater, konkluderer rådet.

Les mer hos Turkart Helgeland

Kilder: Nordland fylkeskommune, nettavisen banett.no i Brønnøysund og Sigve Saltermarks nettside

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.