Fylker og kommuner

Tilgjengelighetspris for flott tursti


Publisert: 14. januar 2015

Glade prisvinnere og pristildelere i Nord-Trøndelag. (Faksimile fra Namdalsavisa og bilde fra Overhalla kommune)Glade prisvinnere og pristildelere i Nord-Trøndelag. (Faksimile fra Namdalsavisa og bilde fra Overhalla kommune)Overhalla Røde Kors ble oppunder jul tildelt Nord-Trøndelag fylkeskommunes tilgjengelighetspris for 2014.

Prisen for det lokale Røde Kors-laget for arbeidet med å gjøre turstien universelt utformet.

Turstien som strekker seg fra Solem til Himovatnet i Overhalla er på 5,2 kilometer.

– Stien er nå tilpasset universell utforming og kan benyttes av alle, slo fylkesordfører Gunnar Viken fast da prisen ble utdelt. Dette ifølge Namdalsavisa.

Nå er det også kommet fiskeplass med brygge og lett tilgang for rullestolbrukere. Det er også satt opp toalettbygg som er tilpasset alle.

Det er rådet for likestilling og funksjonshemmete i fylket som velger prisvinnere.

I begrunnelsen for at Overhalla Røde Kors får prisen i år, kommer det også fram at de er imponert over samarbeidet med idrettslag, grunneiere, hytteeiere, og den generelt fenomenale dugnadsinnsatsen.

«Sammen gjør de det store til glede og nytte for oss alle. Når alle kan delta da har en lyktes. Med dette prosjektet har vi kommet enda lengre i det nasjonale mål om at Norge skal være universelt utformet innen 2025», står det videre i begrunnelsen.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.