Fylker og kommuner

Tre uu-diplomer i Sula kommune


Publisert: 28. november 2014

Fra diplomutdelingen i Sula kommune. (Foto: Espen Søbstad, Sula kommune)Fra diplomutdelingen i Sula kommune. (Foto: Espen Søbstad, Sula kommune)

I Sula kommune er det delt ut tre uu-diplomer. To gikk til skoler og ett gikk til Kiwi-butikken.

Sula kommunestyre har gitt Rådet for likestilling av funksjonshemma i oppdrag å dele ut diplom til bygg eller anlegg som er godt universelt utforma.

For 2014 gikk diplomene til Kiwi Langevåg, Langevåg skule og til nybygget ved Solevåg skule. Diplomene ble utdelt på møtet i kommunestyret 20. november.

Det er første gangen at slike diplomer for universell utforming deles ut i Sula.

Med diplomene vil kommunen og Rådet peke ut slikt som fungerer bra i kommunen, ikke bare slikt som fungerer dårlig.

Både butikksjef Anne Lise Øyen og rektorene Steinar Hide og Marit Tone Aasen ble oppfordret til å henge diploma på en godt synlig plass.

Rådet i Sula forteller at dette ikke er en konkurranse. De ønsker å dele ut diplom til alle i kommunen som har en god universell standard og som kan være forbilder for andre.

Kiwi Langevåg fikk diplom for sitt bygg med flat og god tilkomst, og lyse lokaler med god plass til rullestolbrukere. Både butikken og parkeringsplassen framstår som godt tilrettelagt for funksjonshemma. Manglende handikapparkering lover butikken straks å rette opp.ede

Nybygget til Solevåg skule fikk diplom for å være godt tilrettelagt for funksjonshemmede.

Langevåg skule fikk også diplom for god universell utforming.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.