Fylker og kommuner

Tromsø har dårligst luftkvalitet


Publisert: 30. oktober 2014

Mange tenker på Tromsø som en ren by. Men i virkeligheten er luftkvaliteten i byen dårligst i landet i perioder. (Bilder: visitnorway.no)Mange tenker på Tromsø som en ren by. Men i virkeligheten er luftkvaliteten i byen dårligst i landet i perioder. (Bilder: visitnorway.no)Tromsø by har slitt med luftmålingene. Utsatte personer har ikke fått beskjed om når luften er på det verste.

Personer med luftveislidelser og eldre kan få det ille når luftkvaliteten ikke er god nok. Noen kan ha behov for å beskytte seg når det er på det verste og de skal ferdes ute.

Mye bruk av piggdekk, lite nedbør i perioder og strøing av veiene om vinteren. Alt dette gjør at Tromsø i perioder om høsten og vinteren har den verste luftforurensningen i landet.

Men overvåkningen av svevestøv og annen luftforurensning har i lang tid vært for dårlig, melder NRK Nordnytt.

Må ha riktig informasjon

Miljødirektoratet ber nå om at Tromsø redegjør for hvorfor det er slik. De vil også vite hva som blir gjort for å forbedre situasjonene.

Kommunen har fått frist til 10. november med å svare.

– Det er viktig at de som er plaget av dårlig luftkvalitet får riktig informasjon. På de verste dagene må noen holde seg inne. Da er det rett og slett for mye partikler i lufta til at de kan være ute, sier Per Kasberg, leder for Astma- og allergiforbundet Region Nord, til Nordnytt.

Har tatt grep

Prosjektleder Knut Øvervoll i Statens vegvesen innrømmer at de har slitt med tekniske problemer på måleanlegget. Men nå skal utstyret være i orden.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.